Disse temaene sliter flest med på teoriprøven

shutterstock 160317458

For mange er teoriprøven det største hinderet på veien til førerkortet. På personbil er det ca 40 % som stryker på teoriprøven. Med dagens ventetid på oppkjøring er det kjedelig å få 2 ukers karantene på grunn av ikke bestått teori. Det koster penger å ta hver prøve pluss at det tar tid å ta fri fra jobb eller skole for å gjennomføre prøven.

Ole Magnus Ekelund er markedsansvarlig i Lime Green Digital AS, selskapet som eier og drifter teoritentamen.no – som har landets største samling av teorioppgaver.

– Den største utfordringen med teoriprøven er å finne tid og motivasjon for å lese, øve og forberede seg, mener Ekelund. – Det kan virke som at enkelte tar for lett på oppgaven. Det er tydelig at elever sliter med tema som bremselengder, skilt, fartsgrenser og kjøring med tilhenger. Vi registrerer også at elever synes det er ekstra vanskelig med oppgaver som omhandler tall og spesifikk terminologi.

Den største utfordringen med teoriprøven er å finne tid og motivasjon for å lese, øve og forberede seg, mener Ekelund.

Tenger du hjelp til å jobbe med teorien tilbyr Støyten Trafikkskolesenter teorikurs over 4 samlinger som tar for seg de viktigste temaene du trenger for å bestå teoriprøven. Kurset passer for deg som skal ta førerkort på personbil, lett motorsykkel og moped.