Disse temaene sliter flest med på teoriprøven

Smilende gutt som sitter i bilen med vinduet nede, hånden ut og tommel opp

For mange er teoriprøven det største hinderet på veien til førerkortet. På personbil er det ca 40 % som stryker på teoriprøven. Med dagens ventetid på oppkjøring er det kjedelig å få 2 ukers karantene på grunn av ikke bestått teori. Det koster penger å ta hver prøve pluss at det tar tid å ta fri fra jobb eller skole for å gjennomføre prøven.

Ole Magnus Ekelund er markedsansvarlig i Lime Green Digital AS, selskapet som eier og drifter teoritentamen.no – som har landets største samling av teorioppgaver.

– Den største utfordringen med prøven er å finne tid og motivasjon for å lese, øve og forberede seg, mener Ekelund. – Det kan virke som at enkelte tar for lett på oppgaven. Det er tydelig at elever sliter med tema som bremselengder, skilt, fartsgrenser og kjøring med tilhenger. Vi registrerer også at elever synes det er ekstra vanskelig med oppgaver som omhandler tall og spesifikk terminologi.

Den største utfordringen med teoriprøven er å finne tid og motivasjon for å lese, øve og forberede seg, mener Ekelund.

Tenger du hjelp til å jobbe med teorien?
Støyten Trafikkskolesenter tilbyr TEORIKURS over 4 samlinger som tar for seg de viktigste temaene du trenger for å bestå prøven hos Statens vegvesen. Her tar vi opp generell trafikkteori du trenger for å bestå teoriprøven, som for eksempel lover og regler, bilføreransvaret, trafikal adferd, skilter osv.
Teorikurset er beregnet for deg som tar førerkort på personbil, lett mc og moped. 

Tips til teoriprøven.
Det er viktig at du møter godt forberedt når du skal ta prøven på trafikkstasjonen, det er både dyrt og kjedelig å stryke på denne testen. Har du tatt vårt TEORIKURS har du et godt grunnlag for å bestå prøven hos Statens vegvesen. Du kan også øve deg på prøver hos teoritentamen.no. Tar du deg tid til dette vil du være godt rustet den dagen teoriprøven står for tur.

Har du tatt TEORIKURS hos oss og får 2 feil eller mindre på teoriprøven hos Statens vegvesen – får du igjen det du har betalt for teorikurset. Beløpet på kr 1500,- får du i rabatt på din oppkjøring. Dette forutsetter at du tar din kjøreopplæring hos oss. 

Dette må du huske!
Før du kan ta teoriprøve hos Statens vegvesen må du ha levert søknad om førerkort og fått den godkjent. Søknaden kan du sende inn elektronisk på Statens Vegvesen sine nettsider. Når du møter fram til prøven må du ha med deg gyldig legitimasjon. I forbindelse med prøven må du også ta en synstest.

For å lese mer om antall spørsmål, varighet og hvor mange feil du kan ha i de ulike teoriprøvene kan du klikke her

Karantenetid.
Dersom du ikke består prøven må du vente 2 uker før du kan ta ny prøve.