OM OSS

Støyten Trafikkskolesenter

Støyten Trafikkskolesenter

Hos Støyten Trafikkskolesenter møter du blide, dedikerte og dyktige trafikkklærere som i tett samarbeid med deg utvikle dine ferdigheter slik at du skal bli en god og sikker sjåfør i trafikken.

Støyten Trafikkskolesenter AS er et samarbeid mellom tre trafikkskoler fra Ringerike, Hole og Jevnaker. 

Hovedkontoret vårt holder til i Blomsgate 5 i Hønefoss sentrum. Vi har også kurslokaler på Jevnaker og Vik. 

Det er mulig å ha kjøretime på bil med start og slutt på Jevnaker og Vik. Dette tilpasser vi etter hva som passer deg best.

Gjennom teori og trygg kjøring skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg frem til målet ditt. Dette gjør vi ved å tilpasse opplæringen til dine ferdigheter, kunnskaper og holdninger.

Profesjonelle

shutterstock 1537647632 1

Lærerne på Støyten Trafikkskolesenter har lang erfaring og er kjent for å være dyktige i sitt fag. «Litt bedre» hver dag.

Dedikerte

IMG 4195

Vi på Støyten Trafikkskolesenter brenner for trafikksikkerhet, for trafikkopplæring og for at du skal bli en trygg sjåfør.

Seriøse

QhMoNFfnWm

Støyten Trafikkskolesenter gjør det vi kan for at din opplæring skal bli så effektiv og god som mulig. Vi er her for å hjelpe deg.

Vår historie - Støyten gjennom 3 generasjoner

Støytens Trafikkskole ble startet i 1952, av Erik Støyten. Han hadde utdannelse fra Teknikkeren på Gjøvik. Begynte trafikkskolen i 1952 med en svart Chevrolet. Senere var det flere merker som ble brukt under trafikkopplæring, blant annet Volvo Amazon, Datsun, Mazda osv. I 1976 kom BMW til Støytens Trafikkskole, og etter det var det BMW som gjaldt.

Sønn av Erik Støyten, Per Ole Støyten tok over driften av Støyten Trafikkskole i 1982/83, etter å ha fullført utdannelsen ved Statens Trafikklærerskole. Han drev trafikkskolen frem til sin bortgang i 2007. Da måtte en liten omorganisering til for å kunne drive skolen videre.

Trafikklærere som var ansatt ble med og i tillegg fikk vi Jarle Hoddevik med på laget. I dag består Støyten Trafikkskolesenter av 3 lærere som driver egen skole, Finn Bergstrøm, Bjørn Olav Stavn og Jarle Hoddevik. 

Det er også gledelig at det fortsatt er en Støyten i huset. Anine er datter av Per Ole, og tredje generasjon Støyten som driver med trafikkopplæring i Hønefoss. Støyten har drevet med trafikkopplæring i Hønefoss i mange år, og vil fortsette det gode arbeidet og samme ånd som det Erik og Per Støyten har gjort.

Gamle stoyten 1

Vårt hovedmål er å skape trygge trafikanter som kjører med minst mulig risiko for seg selv og andre. Dette får vi til gjennom et læringsmiljø preget av respekt, trygghet og ærlighet.

Bil foreldre
Trygg, rolig og dyktig!
«Kan ikke annet enn hjertelig anbefale Jarle som kjørelærer! Trygg, rolig og dyktig på å forklare trafikkbildet og kjøring!» .

Hanna
Dyktig og hyggelig!
«Faglig sterk og ekstrem flinke til å lære elever. Opplevde bare hyggelig mennesker og opplevelser mens jeg kjørte for klasse A. Anbefaler Støyten Trafikkskole!"

Athar
Fantastisk kjøreopplæring!
««Helt fantastisk kjøreopplæring med dyktig kjørelærer! Tusen takk for god opplæring som aldri blir glemt! 🏍💨»

Silke
Stedet for å ta lappen!
«Kjørt opp i klasse A med Bjørn Olav! En utrolig dyktig kjørelærer! Trygg, rolig og veldig behagelig å kjøre med! Dette er steder å gå hvis man skal ta lappen!👍😁 Tusen takk for en fantastisk opplæringsperiode!»

Mari
Flott skole!
«Flott skole, gode lærere. Ikke den aller rimeligste skolen, men den lille forskjellen tror jeg er verdt det. Velholdt utstyr.»

Tom
Veldig fornøyd!
«Jeg hadde førerprøve i dag og ble godkjent. Jeg skal si tusen takk til dere og særlig Karoline. Jeg var så fornøyd med henne som lærer og med skolen.»

Soulmaz
Previous slide
Next slide

Trygghet mellom elev og lærer

For at veien til førerkortet skal bli så god som mulig, må samspillet mellom deg og din lærer fungere godt. Vi søker et læringsmiljø preget av respekt, trygghet og ærlighet. Som kunde hos oss vil du møte blide, hyggelige lærere som gjør det de kan for at du skal nå dine mål.

Trygg og effektiv opplæring

Å ferdes i trafikken, kanskje for første gang som kjørende, kan være en skummel opplevelse. Når du kommer som ny kunde hos oss vil vi kartlegge dine forutsetninger og ditt nivå. Opplæringen styres ut fra hvor fort du mestrer og hvor trygg du er i de ulike situasjonene vi trener på.

Vi hjelper deg hele veien

Vi på Støyten Trafikkskolesenter ønsker å hjelpe kundene frem mot å bli trygge trafikanter.

Hovedmålet er å skape trygge trafikanter som kjører med minst mulig risiko for seg selv og andre. Dette gjør vi ved å tilpasse opplæringen til kundens ferdigheter, kunnskaper og holdninger.

For oss er det viktig at kunden blir sett og hørt. Vi er et team og skal sammen komme frem til målet.
Markedsandel
81%
Kundetilfredshet
98%
Bestått kjøreprøve
94%

Vi tilbyr deg førerkort i klassene

Moped (AM146)
Lett motorsykkel (A1)
Mellomtung motorsykkel (A2)
Tung motorsykkel (A)
Personbil (B og B-aut)
Personbil med henger (BE og B96)

Våre kurs

Trafikalt grunnkurs
Førstehjelpskurs
Trafikant i mørket
Teorikurs (moped, bil og MC)
Grunnkurs moped
Grunnkurs MC
Utvidelse MC
Gratis ledsagerkurs
Lastsikringskurs (henger og traktor)
HMS for bedrifter

Alltid i utvikling

Vi er Hønefoss mest miljøvennlige trafikkskole, vi tenker bærekraft i alle ledd. Våre 5 elbiler og 6 manuelle biler brukes på en måte som er optimal for deg og miljøet.

Våre blide og dyktige medarbeidere har et sterkt fokus på pedagogikk og trafikkfaglig utvikling – både innen egen kompetanse og det vi lærer våre elever. Alle våre medarbeidere er nøye utvalgt med tanke på personlighet, faglig kompetanse og evnen til å lære bort og kommunisere med elever.

Vi har alltid din læring og sikkerhet i fokus!

Våre fasiliteter

Vi har lokaler sentralt i Hønefoss, Hole og Jevnaker. Du blir alltid møtt med et smil og god service.

Kursene holdes i luftige og godt utstyrte undervisningslokaler. I vårt oppvarmede parkeringsanlegg holder vi blant annet lastsikringskurs, sikkerhetskontroll og sikkerhetskurs.

Hos oss sparer du dermed tid siden du kan ta alle kurs i våre lokaler.

Våre ansatte

Våre ansatte lever og ånder for trafikkopplæring, en entusiasme som vil komme deg til nytte gjennom opplæringen hos oss.

Gjennom teori og trygg kjøring skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg frem til målet ditt.


Vi er her for DEG!

Ansatte med logo bil

Liv Hilde Ulven Karlsrud

Kontoransvarlig

Når du besøker, ringer eller sender mail til vårt kontor er det Liv Hilde du vil møte. Tidligere har hun jobbet i barnehage og som varekoordinator i PM.

Hun er hyggelig, blid, og svært serviceinnstilt. Hun vil kunne gi deg den informasjon du søker, samt sette deg opp på kurs og kjøretimer.

Telefon: 404 51 723
post@stoyten.no

Ståle Johansen

Vaktmester

Ståle kommer opprinnelig fra Flå i Hallingdal, men bor nå i Hønefoss. Han har bakgrunn både som håndverker og yrkessjåfør.

Ståle er en hyggelig og handy kar, som hjelper oss med vask av biler, vedlikehold av hus og kjøretøy og annet forefallende arbeid.
Jarle Hoddevik

Daglig leder og trafikklærer

Han er utdannet i forsvaret og har jobbet blant annet som kjøreinstruktør der fra 1986-1993. Ferdig utdannet Trafikklærer i 1994 ved Statens Trafikklærer skole, og har siden jobbet som trafikklærer.

Jarle bor på Elstangen i Hole og starter og avslutter gjerne timer i Holebygda. Jarle er en blid og faglig sterk trafikklærer som setter trafikksikkerhet først.

Med Jarle kan du kjøre moped (AM 146), personbil med manuelt gir (B) og automatgir (B-aut) og personbil med henger (BE og B96).

Telefon: 913 54 252
jarle@stoyten.no

Bjørn Olav Stavn

Faglig leder MC og trafikklærer

Bjørn Olav er opprinnelig fra Bromma i Hallingdal. Han er utdannet maskiningeniør. Bjørn Olav ble utdannet som trafikklærer i 1999, og begynte da å jobbe hos Støyten samme år.

Han har kunnskap på mange områder og kjører personbil med manuelt gir (B), automat (B-aut), personbil med henger (BE og B96) og motorsykkel (A, A1 og A2).

Bjørn Olav er en hyggelig og tålmodig lærer. Muligheter for å starte eller avslutte timer på Jevnaker, når det passer.

Telefon: 907 65 125
bjorn.olav@stoyten.no


Anine Støyten

Trafikklærer

Anine er utdannet som trafikklærer fra Høgskolen i Nord -Trøndelag. Hun har etter dette fullført en bachelorgrad i trafikkpedagogikk ved Nord Universitet.

Anine har ansatt hos Støyten Trafikkskolesenter siden 2014. Kjøretimer kan begynne eller avsluttes i Haugsbygd, når det passerer.

Hun er en blid og omsorgsfull person. Hos Anine kan du ta førerkort på moped (AM146) og personbil med både automat (B-aut) og manuell giring (B).

Telefon: 915 39 050
anine@stoyten.noFinn Bergstrøm

Faglig leder og trafikklærer

Finn er faglig leder ved Støyten Trafikkskolesenter. Han gikk ut fra Statens Trafikklærerskole i 1994.

Har jobbet som trafikklærer ved Støyten siden 1995. Han har jobbet med flere klasser tidligere som MC og traktor, men driver i dag med bil og bil med henger.

Finn kjører personbil med manuelt gir (B), personbil med automat (B-aut) og henger (BE og B96). Han har alltid et smil på lur og er faglig dyktig.

Finn bor på Jevnaker og kan starte og avslutte timer der, når det passer.

Telefon: 413 29 906
finn@stoyten.no

Martin Hanssveen

Trafikklærer

Han har jobbet som trafikklærer på Gjøvik siden 2018, etter å ha tatt trafikklærerutdannelse i Sverige.

Martin er en tålmodig og kunnskapsrik lærer som underviser på personbil manuell (B) og automat (B-aut), motorsykkel (A, A1 og A2) og bil og henger (BE og B96).

Martin er hadelending og bor på Lunner.

Telefon: 932 87 036
martin@stoyten.noTrafikkskolelærer som har opplæring på moped med 4 elever ute på øvingsbane

Ta en titt på oss

GAVEKORT
den perfekte gaven

Smart å gi og perfekt å få – GAVEKORT er den ideelle gaven til alle som skal ta opplæring på førerkort.

Nyttige linker

Her finner du informasjon fra Statens Vegvesen om førerkort, føreropplæring samt nettsider hvor du kan få hjelp til å bestå teoriprøven.

To superfornøyde ungdommer med telefon som ser på hverandre.
Ofte stilte spørsmål
Trenger jeg teorikurs?

Teorikurs er ikke obligatorisk, men gir deg god hjelp til å bestå teoriprøven. De som er med på teorikurs består som regel prøven på første forsøk, og du vil spare både tid og penger.

Klarer du teoriprøven med maks 2 feil  trekker vi fra kostnaden på teorikurset fra prisen på  oppkjøringen (forutsatt at du tar hele opplæringen hos oss).

Hvor tidlig bør jeg begynne med kjøretimer?

På personbil anbefaler vi å starte opplæringen så tidlig som mulig, gjerne fra du er 16 år. Dette gjør det lettere å få en god kombinasjon mellom trening hjemme og på trafikkskolen, kostnadene blir lavere og fordelt over lengre tid og det er lettere å planlegge kjøretimer i forhold til skole/jobb.

Kvaliteten på opplæringen blir også betydelig bedre om den foregår over lengre tid. Om du ikke har mulighet til å starte så tidlig må du nok regne minst 3 måneder fra første kjøretime til du har førerkort.

Når kan jeg ta teoriprøven?

Du kan ta teoriprøven tidligst 6 måneder før du fyller minstealderen for førerkortet du skal ta. Det vil si at du for eksempel kan ta teoriprøven for bil når du er 17 år og 6 måneder.

Det har ingen betydning hvor langt du har kommet i opplæringen ellers, men du bør tenke på at det kan være noen måneder ventetid på oppkjøring slik at det er lurt å ta teoriprøven tidlig.

Husk at du må søke om førerkort først.

Når kan jeg bestille oppkjøring?

Oppkjøringen kan bestilles når teoriprøven er bestått.

Du må også ha kommet så langt i opplæringen at du er på et godt nok nivå før du kjører opp.

Vi foretrekker at vi bestiller oppkjøring til deg slik at vi er sikre på at vi har ledig lærer og kjøretøy. For at vi skal kunne bestille må du gi oss en fullmakt.

Dette gjøres på vegvesen.no/dinside/.

For deg som skal ta førerkort på henger holder det at du gir oss en fullmakt.

Må jeg ta trafikalt grunnkurs før jeg øvelseskjører?

Ja, du må ha fullført trafikalt grunnkurs og fått et kursbevis før du kan begynne å øvelseskjøre.

Dette gjelder både om du vil kjøre hjemme eller om du tar kjøretimer på en trafikkskole.

Om du er over 25 år trenger du ikke trafikalt grunnkurs før du begynner å kjøre, men må gjennomføre deler av trafikalt grunnkurs før du tar oppkjøringen.

Har du førerkort fra før slipper du trafikalt grunnkurs.

Hvor mye koster det å ta førerkort?

Dette er vanskelig å svare på for det er veldig varierende hvor mange kjøretimer hver enkelt trenger for å bli en god og trygg sjåfør.

Vi hjelper deg til å få en så effektiv opplæring som mulig.

Starter du opplæringen tidlig er det lettere å få en god kombinasjon mellom trening hjemme og på trafikkskolen.

Foreldrekveldene vi holder vil også hjelpe til å gjøre treningen hjemme bedre og dermed redusere antall kjøretimer.

Kan jeg velge hvilken trafikklærer jeg ønsker, og kan jeg bytte trafikklærer underveis i opplæringen?

Ja, selvfølgelig. Gi kontoret beskjed så hjelper vi deg.

Husk at ikke alle lærere kjører alle klasser, og det kan også variere hvor lang ventetid den enkelte lærer har.

Må jeg ha eget utstyr til opplæring på motorsykkel?

Ja, du må ha godkjent hjelm, hansker, solide støvler som minst dekker anklene og egnet jakke/bukse.

Vi kommuniserer via telefon så du må også ha en forbindelse mellom hjelm og telefon, som for eksempel ørepropper eller intercom.

Som kunde hos oss får du rabatt på utstyr hos MC-utstyrsbutikken Bullfighter.

Har jeg lov å ha med passasjerer når jeg øvelseskjører?

Ja, du har lov til det samme når du øvelseskjører som når du har førerkort.

I starten kan det være lurt å bare være deg og ledsager så det ikke blir for mange forstyrrende elementer.

Når du øvelseskjører på MC har du kun lov til å ha med ledsager som passasjer. Kjører ledsager egen MC kan han/hun ha passasjer.

Kan ledsager kjøre bil bak den som øvelseskjører på MC/moped?

Nei. Ved øvelseskjøring på MC må ledsager enten sitte på eller kjøre etter på tung/mellomtung motorsykkel.

På moped må ledsager kjøre etter på lett/mellomtung/tung motorsykkel.

Husk krav til vest med L og kommunikasjon.

Kan jeg øvelseskjøre i Sverige eller Danmark?

Nei. I Sverige trenger ledsager et eget kurs, mens i Danmark er privat øvelseskjøring ikke lov.