Eirik hadde oppkjøring på krevende føre. Resultatet ble et velfortjent førerkort.

De siste ukene har det vært ekstremt krevende kjøreforhold på østlandet. Mye snø, temperaturer som varierer fra mange pluss til mange minus med svært glatte veier som følge. Flere dager har politiet gått ut i media og anbefalt å la bilen stå og unngå unødvendig kjøring.

Hvordan er det da å skulle kjøre opp under slike betingelser? Din viktigste, mest nervepirrende kjøretur når forholdene tilsier at du bare burde vært hjemme.

NRK har laget en sak på dette med vår kunde Eirik Frengstad og trafikklæreren hans, Jarle Hoddevik. Eirik kjørte opp på en av disse værsting-dagene, med et vel fortjent førerkort som resultat. – Jeg kjørte bra og det gikk strålende. Deilig! Jeg har kjørt ganske mye før, ikke i sånt vær, men jeg er ganske trygg på å kjøre, forteller han stolt og legger til at han hadde noen sommerfugler flaksende i magen. Så klart gruet jeg meg litt grunnet dårlig føre, men det gikk utrolig bra. Tok det med ro, avslutter Eirik.

Daglig leder og trafikklærer Jarle Hoddevik

Ifølge trafikklærer Jarle blir førerprøver eller kjøretimer på trafikkskolen svært sjelden avlyst på grunn av vær og føre.- Vi har ingen problemer med å sende våre kunder til førerprøve selv om været er dårlig. Men om prøven må avlyses, er det en sak mellom kandidaten og Statens vegvesen.

Dette bekreftes også av kontorsjef ved Hønefoss trafikkstasjon Axel Resch Jensen. – Meningen er at kandidatene skal ha både grundig opplæring og mengdetrening, gjerne over en to års periode. Da mener vi at de skal ha de kunnskapene og ferdighetene de trenger for å kjøre selvstendig, også ved krevende kjøreforhold.

Kjøreopplæringen i Norge regnes som verdens beste, det viser både kvaliteten på de som kjører opp, og ikke minst ser vi det på ulykkesstatistikken. Og siden vi bor i et land med veldig varierende kjøreforhold, må dette også øves på. Tren så du blir trygg, uansett om det er sommer eller vinter.

Les hele saken her på NRK