Lang ventetid på oppkjøring?

Jente i gul t-shirt som bruker mobilen sin

 

Som mange av dere har fått med dere er det for tiden svært lange ventetider på å få oppkjøring. Ventetiden ligger på mellom 3 og 4 måneder på de fleste klasser. Dette er en situasjon som gjelder stort sett for hele landet og har pågått en god stund. Etterspørselen etter førerprøver er for stor i forhold til kapasiteten til Statens Vegvesen.

På Hønefoss merker vi også at andelen tilreisende kandidater øker, spesielt fra Oslo og omegn. Vegvesenet prøver å bøte på situasjonen ved å flytte sensorer dit trykket er størst, samt ved å kjøre flere prøver på kveldstid/helger. Det er også ansatt flere sensorer, men det tar tid å utdanne disse. På Hønefoss trafikkstasjon kommer det to nye sensorer sommeren -22

Hva kan du gjøre for å få oppkjøring så tidlig som mulig?

Planlegg.
Det viktigste er selvsagt å starte planleggingen av førerkortet så tidlig som mulig. Du kan ta teoriprøven inntil et halvt år før du fyller aktuell alder. Tar du teorien tidlig er det fullt mulig å få førerkort på bursdagen.

Gi oss fullmakt.
Vi på Støyten Trafikkskolesenter foretrekker at du gir oss fullmakt til å bestille oppkjøring for deg. Vi har kontroll på når det legges ut nye prøver, slik at vi får tak i de tidligste prøvene. Vi har også mange kandidater, og innimellom ganger trenger noen å flytte prøven sin. Da kan vi bytte innbyrdes, slik at du kanskje kan få en oppkjøring tidligere enn oppsatt.

Vær forberedt.
Still forberedt til oppkjøringen. Med så lang ventetid er det veldig kjedelig å stryke. Sørg for at du har trent godt nok og føler deg trygg på kjøringen. Øv masse hjemme om du har mulighet og hør på rådene du får fra læreren din. Det er bedre å kjøre en kjøretime ekstra enn å ta en oppkjøring ekstra (om tre måneder!!)

Ha alt i orden.
Husk å ha alt det formelle i orden. Du må ha godkjent legitimasjon for å få kjørt opp (pass evt bankkort med bilde) Det er lang ventetid på pass også, så sjekk dette tidlig. Husk også å søke om førerkort og at om du tar førerkort for første gang må du ha godkjent vandel. Dette sjekkes automatisk når du søker om førerkort, men vandelssjekken har bare en gyldighet på 6 måneder.

Kjorelaerer og elev

 

Vi skjønner at situasjonen kan være vanskelig slik det er nå. Vi ser at noen velger å kjøre opp andre steder med kortere ventetid. Detter er selvsagt et mulighet du har, men det kan innebære noen haker. Det er mye mer krevende å kjøre opp et sted du ikke er kjent, og det er ikke nødvendigvis enklere å kjøre opp på et mindre sted.

Du trenger et kjøretøy som er godkjent for førerprøve, som du da må leie hos en lokal trafikkskole. De fleste skoler leier ikke ut kjøretøy uten at nivået er sjekket på en eller flere kjøretimer først. Husk at trafikkskolene også ofte er ganske fullbookede.

Om du er usikker på hva du skal gjøre så ta kontakt med oss.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med oss -
vi hjelper deg

Kontakt oss